Frank Van der Herten (foto) was een vriend, eerst bij de socio-culturele werkgroep van Jeugdclub Broebelke en nadien bij de jongerengroep De Veldstraat, die mij verzocht een tekst te schrijven op een nummer dat hij had gecomponeerd. Eigenlijk had hij ook al een tekst, of beter gezegd een “verhaal” of een “idee”, in zijn hoofd en ik werd vriendelijk verzocht mij daarop te inspireren. Dat vond ik eigenlijk zelfs een goed idee, want zoals ik reeds meerdere malen heb gezegd, ik ben helemaal geen goede schrijver als het op pure fantasie aankomt. Daarmee wil ik helemaal niet zeggen dat onderstaande tekst ermee door kan, maar het was toch een van de zeldzame keren dat ik toch iets op papier heb gekregen.

Het mag duidelijk zijn dat Frank een beetje een problematische verhouding had met een meisje uit De Veldstraat, maar het spreekt uiteraard vanzelf dat ik hier niet ga bekend maken wie dat eigenlijk was. Voor de naam inspireerde ik me op het feit dat mijn vrouw zwanger was. Indien het een meisje was, zou het kind immers de naam Salina krijgen. Voor de rest zaaiden we opzettelijk nog meer verwarring in het laatste vers, want het meisje in kwestie had juist zwart sluikhaar.
Is er hier ooit iets mee gebeurd, met dit nummer? Welzeker. Ik stuurde een tape van dit nummer (gezongen door Frank zelf) naar niemand minder dan Rod Stewart. Het was de bedoeling de single (gezongen door Rod Stewart: what was I thinking?) als “geboortekaartje” rond te sturen. Als het een meisje was, kon het uiteraard dienen voor Salina, anders diende het voor Roderick. Het werd inderdaad een jongen en die kreeg vanzelfsprekend de naam Roderick, maar “peter” Roderick Stewart liet – wat had je gedacht? – niks van zich horen…
Ik heb het nummer ook geïntegreerd in de rock-opera “De Kat”, maar ook deze rock-opera is er nooit gekomen.

Salina darling
I want you to know
That I’m not the kind of man you need
Every time
The wind is blowing
My blood is drawing me to another place

Chorus
Oh what will you do to me
When I decide again to roam
Oh what will you do to me
When all your hope is gone

The rain keeps falling
Tellin’ me stories
Of the place where the earth can touch the sky
It just doesn’t suit you
To spend the rest of your life
With a man who one day will pack and fly

Chorus
Guitar solo
Chorus

You don’t deserve me
You’re much too good
But don’t go in the night
Go in the morning
While the sun is shining
On your long blond curly hair

Chorus (repeat as much as you like)

Frank speelde op dat moment bij het duo Blue Spring. Op 27/2/1975 verscheen er in Humo de volgende oproep: Twee akoestische gitaar spelende knapen (ex-Blue Spring) zoeken jongen(s) en/of meisje(s) uit de omgeving van Sint-Niklaas of Temse, die akoestische gitaar, mandoline, cello of fluit bespelen om samen lekkere niet-professionele folk-rock en blues te spelen. Contactadres: R.De Meulenaere, Berkenlaan 5, 2700 Sint-Niklaas.”

Ik weet niet meer of die “R.De Meulenaere” het tweede Blue Spring-lid was en of ik hem ooit heb ontmoet, maar ik heb voor Blue Spring ook nog onderstaande “Desertion blues” geschreven (samen met “Frank Heart” zoals er op het blad staat). Ik geef het hier weer zoals het er staat:

(Introduction: 12 bars)
I just happened to talk about you baby
To talk about you in the way I like
(guitar 3 bars)
I just happened to talk about you baby
To talk about you in the way I like
(guitar 3 bars)
A friend came passing by me, darling,
And he treated me so unkind
(guitar 3 bars)

He said to others, girl,
He said to others that I was a fool
(repeat)
For he clamed to have had you, too,
Oh, he sure’ treated me cruel

(guitar solo)

So I’m on my own now baby
Spending the night in this lonely room
(repeat)
I got no woman to hold me
And not even a friend to share my doom
(without accompaniment)
(guitar 3 bars and finish immediately)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.