Als blokfluitist is Paul Van Loey lid van het internationaal vermaarde ensemble Vier op ’n Rij (v.l.n.r.Bart Spanhove, Tom Beets, Paul Van Loey en Joris Van Goethem).

Dit blokfluitkwartet bestaat reeds sedert 1985, maar de grote doorbraak kwam er in augustus 1990 toen ze de eerste prijs wegkaapten in het Musica Antiqua Concours van het Festival van Vlaanderen in Brugge. Omdat de groepsnaam onuitspreekbaar is in het buitenland heten ze sindsdien ook het Flanders’ Recorder Quartet, waarmee alvast ook onze kennis van het Engels werd uitgebreid, want dat een “ordinaire” blokfluit in het Engels een “chique” recorder werd, dat wisten velen allicht niet. Vergeet overigens de saaie blokfluitlessen van de lagere school: deze mensen spelen op fluiten om u tegen te zeggen. Heeft ù soms een fluit van twee meter lang? Zij wél. Al hebben ze ook soms een “Garkleinflötlein” van amper 15cm. Maar dat overkomt de besten wel eens. In zo’n gevallen grijpt Van Loey trouwens naar zijn fagot, want dat speelt hij ook. Bij “Les Musiciens du Louvre” b.v., althans toch bij de opvoering van “Semele” in de Vlaamse Opera. Bij een eventueel interview moet ik hem toch eens laten vertellen over de avonturen van Vier op ’n Rij tijdens een tournée in Mexico, eind 1997 (diefstal van historische fluiten).

Referentie
Ronny De Schepper, Fluiten in alle maten en vormen, Het Laatste Nieuws 23 april 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.