Het begon met “one man shows”, nadien kregen we een feministische reactie met “one woman shows”, nu zijn er blijkbaar ook al “one child shows”. Inderdaad, het eerste eenmansspektakel uit de lange carrière van Theo Daese kreeg de titel mee “Kindje alliene”.

Het is een schitterende voorstelling geworden. Niet alleen verbaal, maar ook via geraffineerd gebarenspel zet Daese een aantal typetjes op de scène die men dagelijks kan ontmoeten. Hij laat ook zien dat hij het dansen nog niet heeft verleerd.
Natuurlijk is het geen volmaakte productie. Zo is “Nen Belgischen hutsepot” iets te lang en in het nummer “Weg naar de Cour St.-Georges” komt een man met spraakgebrek voor, wat naar mijn bescheiden mening beter achterwege zou blijven.
(de rest van de tekst is verloren gegaan)

Referentie
Firmin De Gryse, One child show, De Rode Vaan, 19 april 1979

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.