Glen Hardin, de pianist van o.a. Elvis Presley, viert vandaag zijn tachtigste verjaardag (foto Eddie Janssens via Wikipedia).

De Texaan Glen D.Hardin begon zijn muzikale carrière in de Palamino Club. De Palamino Club was een ontmoetingsplek voor vele bekende artiesten als Buck Owens, Johnny Cash, Patsy Cline, Willie Nelson, Merle Haggard en Jerry Lee Lewis.
Kort nadien werd hij lid van de Shindogs. De Shindogs werden vooral bekend door hun televisieserie die van 1964 tot 1966 werd uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. In die periode schreef hij ook vele nummers voor artiesten waaronder Gary Lewis & the Playboys. Ook werd Hardin vaak gevraagd om sessiepianist te zijn tijdens studio-opnames van Dean Martin, Ricky Nelson, Buck Owens, Linda Ronstadt, Kenny Rogers, Johnny Rivers, Merle Haggard, Michael Nesmith (bekend van The Monkees), Waylon Jennings en Dwight Yoakam.
In 1970 kreeg Hardin een telefoontje van Elvis Presley met de vraag of hij Larry Muhoberac wilde vervangen in de TCB Band (de begeleidingsband van Elvis), samen met James Burton, Jerry Scheff en Ronnie Tutt. Dat deed hij en hier arrangeerde hij veel van Elvis’ hits zoals “The Wonder Of You”, “Let It Be Me” en “I Just Can’t Help Believin'”. Hij is ook te zien op vele concert-dvd’s van Elvis.
Tegenwoordig toert Hardin nog steeds met de TCB Band en is hij te zien tijdens de tour “Elvis: The Concert” (vanaf 2010: Elvis Presley in Concert). Hierbij is Elvis op grote schermen te zien en de TCB Band speelt de begeleiding live.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.