De Waalse wielrenner Philippe Gilbert, op bovenstaande foto van Erik Westerlinck op weg naar zijn schitterende zege in de Ronde van Vlaanderen van 2017, heeft nu ook een vierde monument op zijn naam geschreven, namelijk Parijs-Roubaix, zodat nu enkel nog Milaan-Sanremo op zijn verlanglijstje staat.

Ik heb lange tijd een boontje gehad voor Gilbert. Niet alleen omwille van zijn uitslagen (als dat de enige norm zou zijn, dan zouden we allemaal supporters zijn van Eddy Merckx: hoe saai zou dàt zijn?), maar vooral omwille van zijn aanvallende manier van rijden (als “leerling” van Dirk De Wolf) en zijn goede kennis van het Nederlands (omdat hij in de jeugdcategorieën voor een Vlaamse ploeg reed). Niet zo heel lang geleden heeft hij zich in een interview met Humo echter laten verleiden tot enkele anti-N-VA-uitspraken en dat heeft natuurlijk een domper op de feestvreugde gezet. Ik weet het wel: Humo heeft hem in de val gelokt om hem dingen te doen zeggen die in hun kraam passen, maar desondanks had hij zich dan nog op de vlakte kunnen houden, vind ik.
Op 23 september 2018 heeft hij de Grote Prijs van Isbergues gewonnen. Een bijzonder straf nummer van de Belg van Quick-Step want het was pas zijn eerste wedstrijd na zijn zware valpartij in de Tour, waarbij hij zijn knieschijf brak. (Onderstaande foto: Jean-Pierre Verstraete)

31 philippe gilbert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.