Clara Cleymans (Wilrijk, 5 januari 1989) is een Vlaamse actrice. Ze is de dochter van muzikant Jan Cleymans en actrice Karin Jacobs en is de zus van acteur Jelle Cleymans. Op bovenstaande foto is ze te zien samen met Erik Westerlinck.

Oorspronkelijk speelde Cleymans alleen maar gastrollen, maar in 2010 brak ze door bij het grote publiek met vaste rollen in de VTM-reeks “Dag en Nacht” en de Eén-soap “Thuis” (als de kleindochter van Leo).
Vanaf 2010 speelde ze mee in het VTM-programma “Tegen de Sterren” op, waar onder andere haar imitaties van Erika Van Tielen, Pommeline en Lady Gaga opvallen. In 2011 was ze ook te zien in “Code 37”, waarin ze psychiater Vicky Renders speelt.
Op 25 februari 2011 werd ze door de Vlaamse Televisie Academie bekroond met de Rijzende ster 2010 tijdens de Vlaamse Televisie Sterren.
Sinds 2013 speelt Cleymans de hoofdrol in de politiereeks “De Ridder”. In deze opvolger van “Witse” vertolkt ze de hoofdrol, Helena De Ridder, een substituut van de Procureur des Konings.
Cleymans is sinds 2014 getrouwd en is moeder van een dochter. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.