Het is al 25 jaar geleden dat ik op de tram toevallig Muriel Bialek, de celliste uit het orkest van de Vlaamse Opera, tegen het bevallige lijf liep en kort met haar heb gesproken. Men zou het een soort van geïmproviseerd interview kunnen noemen.

Muriel is géén dochter van de zanger André, zoals men zou kunnen denken, al vermoedt zijzelf wel dat ze verre familie is, want ook zij is van Charleroi. Ondertussen woont ze wel in Gent samen met haar man, de altviolist Stephan Ülpenich, die in het BRTN-orkest speelt (hij speelt ook gitaar in een rockgroep). Muriel Bialek werd in 1984 laureaat van de muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’. Haar studies bij France Springuel en Edmond Baert rondde zij in 1987 af met eerste prijzen cello en kamermuziek. Muriel Bialek is naast haar operawerk zeer actief op het gebied van de kamermuziek en is o.a. lid van het trio ‘Arcade’ en de klezmergroep ‘Zimro’. Zij was jarenlang assistente in de klas van France Springuel aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Voor de rest houdt Muriel evenmin van Wagner als ik, zoals ze me nog wist te vertellen. Kortom een tof meiske. (Ondertussen stilaan een toffe madam neem ik aan.)

Referenties
Ronny De Schepper, Strijkkwartet bij de lunch, Het Laatste Nieuws 6 januari 1994
Ronny De Schepper, Solisten in De Rode Pomp, Het Laatste Nieuws 17 maart 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.