Vandaag is het veertig jaar geleden dat Rod Stewart in het huwelijk trad met fotomodel-annex-actrice Alana Collins, één jaar jonger dan hem, die hij op een fuif in Hollywood had leren kennen. Zij was daarvóór vijf jaar gehuwd geweest met acteur George Hamilton, van wie ze een zoontje had, Ashley, op dat moment vijf jaar oud. De huwelijksplechtigheid had plaats in Beverly Hills, meer bepaald in het huis van Tina Sinatra, de dochter van Frank. Bij de veertig gasten waren o.m. Tony Curtis en Marisa Berenson. Kort na het huwelijk werd een dochter geboren, Kimberley, en twee jaar daarna volgde een jongetje, Sean Roderick.

Waar en wanneer het met Alana Collins is misgelopen, weet ik niet, maar het moet ergens rond 1983 zijn. De enige tekst die ik erover terugvind is naar aanleiding van het (geheime) huwelijk van Alana’s oudste zoon Ashley (dus van George Hamilton) met actrice Shannen Doherty. In dat interview zegt ze wel: “Tijdens mijn huwelijk met Rod liet ik siliconen in mijn borsten inplanten. Al enkele maanden later kreeg ik af te rekenen met infecties en chronische vermoeidheid. Daar heb ik na al die jaren nog steeds heel veel last van. Ik heb alles geprobeerd om van die kwalen te genezen. Ik ging bij specialisten en allerlei beoefenaars van alternatieve geneeskunde te rade. Niets heeft geholpen.”
Als men Rod Stewarts toenmalige (?) houding tegenover vrouwen in gedachten houdt, zou het mij niet verbazen dat deze problemen aan de oorsprong zouden liggen van de verwijdering tussen hen beiden. Hijzelf vertelt hierover in “Story” het volgende (voor dergelijke informatie moet je uiteraard in bladen als Story of Dag Allemaal terecht): “Alana was een echte glamourfiguur. Ze introduceerde mij bij de high society van Los Angeles maar ik voelde me te vaak bekeken door die dure dames en heren. Tenslotte ben ik een heel gewone jongen. Al die kapsones hoefden niet voor mij. Na een tijdje heb ik dat leven opgegeven. Voornamelijk ook omdat ik te veel coke ging gebruiken. Ik stond op het randje van de verslaving maar had gelukkig nog genoeg gezond verstand om ermee op te houden.”
De kinderen bleven “uiteraard” bij Alana. Rod betaalde wel onderhoudsgeld. In the early 1990s, Collins discovered she had the Epstein-Barr virus after having suffered from symptoms caused by the virus for two decades. In 1994, she began speaking out about her illness and revealed that she removed her breast implants because she felt they contributed to her illness.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.