Het zal morgen al twintig jaar geleden zijn dat de schilder en tekenaar Gustaaf Maerevoet is overleden. Naast beeldend kunstenaar was hij ook een veelzijdig muzikant: hij speelde accordeon, panfluit, mondharmonica en piano.

In februari 2017 vond in het Gemeentemuseum van Temse de expo Anoniem-En-Plein-Air Retrospectieve Gustaaf Maerevoet plaats, een organisatie van het Cultuurcentrum Temse i.s.m. de Culturele Vereniging Spirit. Op de vernissage werd het leven en werk van de exposant toegelicht door zoon Philip Maerevoet (bovenstaande foto).
Gustaaf Maerevoet werd geboren in Bornem op 23 december 1925. Op zijn 14de begon hij te tekenen. Zijn eerste lessen kreeg hij van de bekende Scheldeschilder Felix Eyskens. Hij zette zijn studies voort aan de academies van Temse en Sint-Niklaas. Jarenlang schilderde hij de prachtige natuur rond Bornem, Temse en daarbuiten. Hij tekende in de regel op locatie, vandaar de expo-titel ‘En-Plein-Air’. Later legde hij zich ook toe op naakten.
Zijn talenten tonen zich in potlood-zwart, -rood en -gemengd, Chinese inkt, pastel, olieverf op doek of hout, aquarellen (op verschillende soorten papier), etsen en beeldhouwwerken (in hout en polyester).

Info: philipmaerevoet007@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.