Damien Touzé (Iville, 7 juli 1996) is een Frans wielrenner die anno 2019 rijdt voor Cofidis (foto Jean-Pierre Verstraete)

In 2013 werd Touzé vierde in de juniorenversie van Parijs-Roubaix. Later dat jaar werd hij ook vierde in de wegwedstrijd op het Europese kampioenschap. Op de baan werd hij nationaal kampioen ploegenachtervolging (met Lucas Destang, Florian Leroyer en Jordan Levasseur) en ploegkoers (met Destang). In 2014 werd Touzé vijfde in de Hel van het Noorden voor junioren en won hij een etappe in de Ronde van Abitibi.
In 2016 werd Touzé, tijdens een stageperiode bij HP BTP-Auber 93, zeventiende in de Ronde van de Vendée. In 2017 werd hij onder meer achtste in La Roue Tourangelle, Parijs-Camembert, de GP Denain en de Tro Bro Léon, negende in de Grote Prijs van de Somme en tiende op het nationale kampioenschap op de weg. In maart 2018 sprintte hij, achter Adrien Petit en Lorrenzo Manzin, naar de derde plek in Parijs-Troyes. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.