25 jaar geleden verscheen in Het Laatste Nieuws volgend artikel.

Eergisteren deelde de Vereniging van de Belgische Muziekpers voor de 19de keer de Caeciliaprijzen uit.
Veel hangt daarbij af van de aanwezigheid van gelauwerden in de zaal. Dat was dit jaar het geval met Il sesto libro de Madrigali van Monteverdi, de Haydn-sonates op pianoforte door Andreas Staier en Jonny spielt auf van Krenek. Deze jazzopera uit 1927 werd uitgebracht in de reeks Entartete Musik.
De Cenerentola van Cecilia Bartoli werd eveneens terecht bekroond, en dat niet enkel omwille van haar voornaam. Daarnaast viel ook Nikolaus Harnoncourt weer in de prijzen met de live-opname van Beethovens Missa Solemnis, waarmee Gerard Mortier « zijn » Salzburger Festspiele opende. Uiteraard was Harnoncourt niet aanwezig, evenmin als Bernard Haitink die de prijs kreeg voor Peter Grimes van Britten, Kent Nagano met zijn opname van Arlecchino en Turandot van Busoni, het Alban Berg Quartets (voor Rihm en Schnittke) of Anne Sofie von Otter (voor haar Grieg-liederen). De grootste verrassing was dan ook Reinhard Goebel (foto) die persoonlijk zijn prijs, in ontvangst kwam nemen voor zijn « ontdekking » van J.D.Heinichen.
De Gids van de barokinstrumenten van het Ricercar Consort kreeg van de jury de Snepvangersprijs voor de beste Belgische productie.

Referentie
DSRG, Caeciliaprijzen, Het Laatste Nieuws 26 maart 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.