75 jaar geleden zorgde “From here to eternity” voor een “clean sweep” bij de oscaruitreiking.

from3442

De film van Fred Zinnemann werd tot beste van het afgelopen jaar uitgeroepen en de regisseur zelf kreeg ook een beeldje. Bovendien kregen ook Frank Sinatra en Donna Reed nog een Oscar voor “best supporting actor/actress”. Wat misschien wel een beetje sneu was voor Burt Lancaster en Deborah Kerr die hun beroemde strandscène niet verzilverd zagen (de beeldjes gingen naar William Holden voor ‘Stalag 17’ en Audrey Hepburn voor ‘Roman Holiday’).

Voor Frank Sinatra betekende de film zijn comeback als acteur. Tot dan toe werd hij als box office poison beschouwd. Zo werd aan hem gedacht voor de rol van Norman Maine, de has been uit “A star is born”, maar zelfs die rol durfde men hem niet toe te vertrouwen, al zag tegenspeelster Judy Garland dat wel zitten.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.