Tachtig jaar geleden was er in Los Angeles de première van “Wuthering Heights” based on the novel by Emily Brontë, directed by William Wyler and starring Merle Oberon and Laurence Olivier (foto).

Merle Oberon en Laurence Olivier konden elkaar niet uitstaan en hadden vaak ruzie op de set. Misschien had het er ook mee te maken dat Oliviers vrouw Vivien Leigh eigenlijk de rol van Cathy wou spelen. De studio wilde echter per se Merle Oberon. Leigh kreeg wel de rol van Isabella Linton aangeboden, maar ze weigerde en de rol ging naar Geraldine Fitzgerald. Haar tegenspeler was David Niven.
De eindscène is met doubles gedaan, aangezien dit er pas bij werd verzonnen nadat de film al afgerond was en de acteurs al druk bezig waren met andere films. William Wyler haatte de eindscène en wilde deze schrappen. Producer Samuel Goldwyn, die zichzelf als veel belangrijker crewlid zag, zorgde ervoor dat dit niet gebeurde.
De film was geen succes in het begin. Later werd hij opnieuw uitgebracht. Toen werd de film pas echt populair. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.