Het Colombiaans kampioenschap wielrennen op de weg werd in 1946 voor het eerst georganiseerd en werd gewonnen door Jaime Gomez. Toch begint met name de Wielersite pas op 22 juni 1986 met Abelardo Rondon.

Abelardo Rondón Vasquez (Zapatoca18 maart 1964) is een voormalig Colombiaans wielrenner. Hij was een van de betere knechten in het hooggebergte van zowel Pedro Delgado als Miguel Indurain. Rondón had een eigenaardige stijl van klimmen. Met gestrekte armen en beide handen naast elkaar tegen de stuurpen aan. Hij werd in 1992 voor veel geld overgenomen door de ploeg van Gianni Bugno om hem aan zijn eerste Tourzege te helpen. Toen die ploeg ophield te bestaan en epo grootschalig zijn intrede had gedaan in het peloton, zette Rondón abrupt een punt achter zijn loopbaan. (Wikipedia)Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.