De 19-jarige Stef Loos, een jonge renner uit Dessel, is overleden, nadat hij in een koers in Dottignies werd aangereden door een bestelwagen. Nog twee andere renners raakten ook zwaar gewond.

Het ongeval gebeurde gisterenmiddag tijdens de Mémorial Alfred Gadenne, een wedstrijd voor beloften en elites zonder contract die van start ging in Dottenijs. Op een kruispunt stond geen seingever en een groep van dertig à veertig renners nam ongelukkigerwijs de verkeerde weg. In de overtuiging dat ze nog steeds op het parcours zaten, dachten ze op een gevaarlijk kruispunt dat ze voorrang hadden en werden op die manier door de bestelwagen aangereden.
De klap was zeer hard. Drie renners raakten zwaar gewond en werden naar ziekenhuizen in Doornik en Ronse gevoerd. De 19-jarige Stef Loos was er het ergst aan toe. In de loop van de nacht is hij overleden aan zijn verwondingen.
Een tweede zwaar gewonde renner is Ruben Aepers van Lotto Soudal U23. Carl Roes, ploegleider van Lotto Soudal, heeft aan wielerflits.be wel bevestigd dat zijn renner buiten levensgevaar is. Jonas Bresseleers, ook van het team Acrog-Pauwels-Balen BC, zou het derde slachtoffer zijn van het ongeval.
Uiteraard roept dit vragen op i.v.m. de verantwoordelijkheid voor het ongeval. Waarom stond er geen seingever b.v. Het Nieuwsblad ging het uitzoeken: “Die arme jongen. Dit is heel erg, voor die ouders en iedereen. Ik ben er kapot van”. De ervaren Gerard Verbrugghe was de koersdirecteur die de wedstrijd in goede banen moest leiden. De groep was in drieën gesplitst toen ze een brug over de snelweg overstaken. “Na de brug moesten we naar rechts, een klein baantje in”. Er stonden daar twee blauwe pijltjes die dat aangaven. “Wij reden op kop in de auto van de koersdirectie. Nu, ik moet eerlijk toegeven dat we de pijltjes ook niet gezien hadden en even rechtdoor reden. Een moment van onoplettendheid maar we keerden snel genoeg terug om nog voor de eerste groep het parcours op te kunnen”.
De tweede groep draaide zonder problemen rechtsaf. Maar de derde groep, waarin Stef Loos zat, reed ook rechtdoor met het dodelijke ongeval tot gevolg.“Er stond inderdaad geen seingever. Wij leveren de seingevers en de politie stelt ze op. Op die plek vonden ze het niet nodig. Ik begrijp dat iedereen zich nu afvraagt waarom men daar geen man voorzien heeft. Tja. Omdat daar eigenlijk geen conflictsituatie is, er is geen kruisend verkeer.”
De man geeft wel toe dat het parcours op die manier niet helemaal afgesloten is en tegenliggers zo het parcours op kunnen. “Maar dan nog is er altijd de rode vlag vooraan en de groene achteraan. Als je de rode vlag ziet, mag je niet het parcours op voor de groene gepasseerd is”. Ook dat was hier een probleem. “Er was een minuut tijd tussen groep twee en drie”. Als in die periode een tegenligger passeert en hij ziet de rode vlag niet, rijdt hij zo het parcours op. “Inderdaad. Daar zijn ook regels rond. Er moet in zo’n situaties een auto van de koersdirectie postvatten voor de groep die achterop lag. Dat is hier niet gebeurd om dat zoiets pas voorzien is wanneer de achterstand meer dan twee en een halve minuut is. De achterstand van het peloton van Stef Loos was minder dan een minuut”.
Persoonlijke opmerking van mezelf: deze uitleg doet hier niet terzake omdat het geen auto was die het parcours is opgereden, maar de renners die (onbewust) van het parcours zijn afgeweken. En wat zegt de Waalse politie? “De lokale politie van Doornik wou niet reageren en verwijst naar het parket.” (Het Nieuwsblad)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.