De Oostenrijkse zanger Peter Kraus werd geboren als Peter Siegfried Krausnecker in München op 18 maart 1939.

Peter Kraus is de zoon van de Oostenrijkse regisseur en cabaretier Fred Krausnecker en bracht zijn jeugd afwisselend door in München, Wenen en Salzburg, waar zijn vader een klein, eigen theater had. Al tijdens zijn schooltijd nam hij toneel- en zanglessen. Halverwege de jaren vijftig begon zijn carrière als acteur met de rol van Johnny in de film Das fliegende Klassenzimmer (1954) naar het gelijknamige boek van Erich Kästner.
Peter Kraus werd al snel een tieneridool en een van de populairste Duitstalige rock’n’roll-zangers. In de eerste vier jaar na zijn debuut bracht hij 36 schlagers uit en verkocht al meer dan 12 miljoen grammofoonplaten. En zelfs nu treedt hij nog geregeld op.
In 1969 trouwde Kraus met fotomodel Ingrid. Zij had al een dochter, Gaby, die door Kraus werd geadopteerd. Enkele jaren later werd hun zoon Mike geboren. Gaby overleed in 2001 op 39-jarige leeftijd aan borstkanker. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.