Bart Wellens (foto Marc Hooftman) is een voormalig Belgisch veldrijder die nu leider is van de ploeg Steylaerts.

Bij de jeugd maakte Bart Wellens samen met Sven Nys furore en werd hij tot twee maal toe wereldkampioen. In het seizoen 2000-2001 werd Bart Wellens prof bij Spaar Select, in zijn eerste seizoen haalde hij 10 zeges en werd hij 2e in zowel de Wereldbeker als in de Super Prestige.
Hij werd wereldkampioen in Monopoli in 2003 en in Pontchâteau in 2004. Wellens werd ook Belgisch kampioen in Lille (2004) en in Hamme (2007). Daarnaast won hij het eindklassement van de wereldbeker in het seizoen 2002-2003 en de eindklassementen van de superprestige en de GvA Trofee in het seizoen 2003-2004. De laatste cross die Bart won in zijn carrière was op 6 februari 2013 in Maldegem. Bart Wellens woont in Vorselaar. Hij heeft een dochter en een zoon. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.