Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Poolse mountainbiker en ex-veldrijder Marek Galinski (foto Slawek via Wikipedia) op 39-jarige leeftijd bij een auto-ongeval om het leven kwam nabij Jędrzejów.

Marek Galiński was een Pools wielrenner, die vooral furore maakte als mountainbiker. Hij werd driemaal Pools kampioen op het onderdeel cross-country en vertegenwoordigde zijn vaderland viermaal op rij bij de Olympische Spelen: 1996, 2000, 2004 en 2008. Zijn beste prestatie was de dertiende plaats, behaald in 2008. In 1996 was hij ook al Pools kampioen in het veld geworden bij de beloften. Twee jaar later werd hij derde bij de elite. Op de weg reed hij enkele jaren voor de ploeg van CCC. Op het moment van zijn dood was hij nog altijd actief als mountainbiker. (Wikipedia & de Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.