Het is vandaag ook al vijf jaar geleden dat de Amerikaanse styliste (*) en mode-ontwerpster L’Wren Scott (eigenlijk Laura Bambrough) verhangen werd aangetroffen in haar appartement in Manhattan. Alhoewel er geen afscheidsbrief werd gevonden, ging men er na autopsie toch van uit dat het zelfmoord betrof.

Scott was al een tijdje depressief omwille van (en hier lopen de versies uiteen) ofwel de enorme schuldenberg waar ze tegenaan keek, ofwel omwille van de slippertjes van haar vriend Mick Jagger, met wie ze al samen was sedert 2001 (een combinatie van beide is natuurlijk ook niet uitgesloten).
Bij haar dood schreef Mick Jagger (die op tournee was) op zijn officiële Facebook pagina: “I am still struggling to understand how my lover and best friend could end her life in this tragic way. We spent many wonderful years together and had made a great life for ourselves. She had great presence and her talent was much admired, not least by me. I have been touched by the tributes that people have paid to her, and also the personal messages of support that I have received. I will never forget her.”
In January 2015, it was announced that Mick Jagger created a three-year scholarship fund in her name for fashion design students at the London-based school Central Saint Martins. The scholarship, which began in October 2015 covers all the fees for one student each year, over the course of three years (through 2017).
In the weeks following her death, both her Banana Republic collection, and her higher-priced line at Barneys were in demand and sold out. She left her entire estate, estimated at about US$9 million, to Mick Jagger. Zó groot was die schuldenberg dan toch blijkbaar niet…

Ronny De Schepper

(*) O.a. van Madonna en Julia Roberts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.