Het is al vijf jaar geleden dat de Deense pistier Kay Werner Nielsen is overleden. Ik denk niet dat men daar destijds melding van heeft gemaakt in de media en nochtans…

80 kay werner nielsenKay Werner Nielsen was professioneel wielrenner van 1948 tot 1961. Zijn specialiteit was achtervolging op de baan. In deze discipline werd hij in zijn eerste jaar als prof derde op de wereldkampioenschappen individuele achtervolging. In 1953 werd hij op hetzelfde nummer geklopt in de finale door de Australiër Sidney Patterson en in 1956 werd hij nogmaals derde. Op dit nummer werd hij tevens dertien maal Deens nationaal kampioen (1948-1960).
In het begin van zijn profcarrière was hij ook succesvol in het omnium. Op de baan van Kopenhagen won hij deze wedstrijd zowel in 1948 als in 1950.
Maar hij was dus vooral succesvol als zesdaagsenwielrenner. Hij nam in totaal aan 56 zesdaagsen deel en won er veertien van. Van deze 14 overwinningen behaalde hij er 7 in zijn eigen land, 4 in Kopenhagen en 3 in zijn geboortestad Aarhus. Veruit de meeste overwinningen in de zesdaagsen heeft Nielsen behaald samen met zijn koppelgenoot en landgenoot Palle Lykke, namelijk 8.
Na zijn wielerloopbaan werd Nielsen bestuurslid en voorzitter van de Deense Wielerbond. Hij overleed op de gezegende leeftijd van 92 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.