Op 12 maart 1969 trouwt Paul McCartney met de Amerikaanse fotografe Linda Eastman in de St.John’s Wood kerk in Londen. De receptie vindt plaats in het beroemde Ritz Hotel. De overige leden van the Beatles zijn opvallend afwezig.


John Lennon heeft het zogezegd te druk met de opnames van het album ‘Life With The Lions’ (*). Ringo Starr heeft ‘thuis iets te doen’.
De enige met een geldige reden om weg te blijven is George Harrison. Eerder die dag heeft de Engelse politie tijdens een huiszoeking namelijk een kleine hoeveelheid marihuana in zijn woning gevonden. Volgens zijn vrouw Pattie is het allemaal doorgestoken kaart en zeker geen toeval dat de inval samenvalt met Paul en Linda’s huwelijk. Complot of niet: George Harrison en Pattie Boyd belanden voor korte tijd achter de tralies.
Paul McCartney en Linda Eastman krijgen tijdens hun huwelijk samen drie kinderen. Linda sterft in 1998 aan borstkanker. Er is vaak gelachen met Linda (denk aan de fameuze “tapes” van haar aandeel in de optredens van Wings), maar het is een feit dat ze de grote liefde was van Paul, die voor haar zijn (serieuze) verloving met actrice Jane Asher had verbroken. Het dient ook gezegd dat Linda McCartney een wielerploeg zou sponsoren om haar vegetarische producten te promoten, maar het dient evenzeer aangestipt dat Paul McCartney na haar dood deze ploeg “zo rap als tellen” opdoekt.
Paul treedt daarna nog twee maal in het huwelijk. In 2002 trouwt hij met de eenbenige Heather Mills. De stomste beslissing in zijn leven. Met wat galgenhumor zou men kunnen zeggen dat deze relatie geen been had om op te staan. Na een moeilijke scheiding gaan ze uit elkaar.
In 2011 wordt Nancy Shevell zijn derde vrouw. De plechtigheid vindt symbolisch plaats in… de St. John’s Wood kerk in Londen. Misschien daarom dat dit huwelijk toch wel weer lijkt te lukken? [Radio 2]

Ronny De Schepper

(*) “Unfinished Music No. 2: Life with the Lions” is the second of three experimental albums of avant-garde music released by John Lennon and Yoko Ono, released in May 1969 on Zapple, a sub label of Apple. It was a successor to 1968’s highly controversial “Unfinished Music No. 1: Two Virgins” and was followed by “The Wedding Album”. The album “peaked” in the United States at number 174. The album, whose title is a play on words of the BBC Radio show “Life with The Lyons”, was recorded at Queen Charlotte’s Hospital in London and live at Cambridge University, in November 1968 and March 1969, respectively. The Cambridge performance, to which Ono had been invited and to which she brought Lennon, was Lennon and Ono’s second as a couple.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.