25 jaar geleden verscheen volgend artikel in Het Laatste Nieuws.

Het hedendaagse ensemble Oxalys, waarvan o.m. Sara en Piet Kuijken deel uitmaken en hoboïst Arie Van der Beek, brengt op donderdag 17 maart om 20.30 u in de Gele Zaal werk van drie Russische vrouwelijke componisten. Sofia Gubaidulina geraakt stilaan ingeburgerd in de Gentse programmatie. Elena Firsova daarentegen is minder bekend. Van haar krijgen we een vioolsolo en een compositie op tekst van Mandelstam met als soliste Lucy Grauman. Ze werkt op dit moment aan een compositieopdracht voor de Gele Zaal. Tenslotte is er Galina Ustvolskaya, waarmee de trouwe bezoekers van deze zaal reeds hebben kunnen kennismaken, maar die voor de anderen toch ook nog steeds volslagen onbekend is.

Referentie
DSRG, Oxalys in de Gele Zaal, Het Laatste Nieuws 12 maart 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.