25 jaar geleden verscheen in Het Laatste Nieuws volgend artikel.

In het kader van Ars Musica, het festival van de hedendaagse muziek met Brussel als bakermat, vinden ook in Gent twee concerten plaats. Het eerste is voor maandag 14 maart om 20 u. in Vooruit. Het Spectra Ensemble brengt werk van Geert Logghe, Jan Rispens, Lucien Posman en Frank Nuyts, vier componisten die in Gent werkzaam zijn, samen met de Engelsen Harrison Birthwistle en Peter Maxwell- Davies.
Het Spectra Ensemble zelf is ook ontstaan binnen de schoot van het Gentse conservatorium, meer bepaald onder impuls van Filip Rathé en Geert Dhondt. Vandaar trouwens dat zij die beroemde naam mogen voeren, want die gaat eigenlijk terug op de groep die zich in 1963 zo noemde en waartoe o.m. Claude Coppens, Lucien Goethals, Herman Sabbe, Jan Broeckx en Louis De Meester behoorden.

Referentie
DSRG, Spectra Ensemble in Vooruit, Het Laatste Nieuws 11 maart 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.