Vandaag is het al 35 jaar geleden dat de Franse wielrenner Raymond Mastrotto (bovenstaande foto’s: de Wielersite) is overleden. Hij werd amper 49 jaar, maar ik weet niet waaraan hij is gestorven.

91 Raymond MastrottoZonder oneerbiedig te zijn wou ik zijn verjaardag even aangrijpen om op een verschijnsel te wijzen dat me meer en meer opvalt: terwijl renners nu flinterdun zijn en soms met anorexia flirten (Leontien Van Moorsel!), waren ze vroeger toch veel zwaarder, om niet te zeggen haast zwaarlijvig. Kijk eens naar nevenstaande foto van Mastrotto en oordeel zelf. Verder zou ik in die fameuze reeks prentjes uit 1959-1960 nog willen verwijzen naar Jean Dotto, Juan Campillo of José Berrendero.
87 Raymond MastrottoVerder zou ik ook nog een jeugdherinnering willen aanhalen, want aangezien Mastrotto zelf niet in de zopas genoemde reeks voorkwam, heeft het geduurd tot hij in zijn nadagen (in 1966 om precies te zijn) voor de Kamome-Dilecta ploeg reed en ik hem op die manier in het Tour de France-nummer van Miroir du Cyclisme heb gekocht tijdens mijn eerste vakantie in Monieux, vooraleer ik effectief met hem kon “spelen” (zie mijn Fantasy League). Nochtans deed hij al die tijd wel mee in wedstrijden die ik betwistte, maar dan wel onder de naam van Raymond Poulidor, want dat was de naam die op de tweede hierbij afgedrukte foto stond. Nochtans is heel duidelijk te zien dat de renner voor St.Raphaël-Geminiani rijdt en Poupou heeft natuurlijk zijn hele leven voor Antonin Magne (Mercier) gereden. Achteraf begrijp ik gewoonweg niet dat mij dat nooit is opgevallen.

Een gedachte over “Raymond Mastrotto (1934-1984)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.