Op 4 maart 1989 begon het “echte” wielertoeristenseizoen dan met het wandelbrevet over 15km, maar ik was met mijn kinderen naar de start van de Omloop Het Volk gegaan (de editie die werd gewonnen door Etienne De Wilde, zie enkele dagen geleden). Merkwaardig genoeg waren ze ook de week nadien bij mij, want op 11 maart deden we mee aan een trainingsritje van de Sterre naar Kruishoutem en terug (52km). Volgens het verslag van André Dhondt had Roddy een “losgekomen voorwielas”, zodat er met tien minuten vertraging werd vertrokken.

’s Anderendaags was het het brevet kaartlezen (30km) en ook nu waren we alle drie van de partij. In het wedstrijdverslag zelf komen we niet voor, maar in de rubriek “allerlei” word ik enkele keren op de hak genomen. Zo schrijft André: “Ronny moe? Hij ging zijn drinkbus vullen met een gesloten fles en er kwam niets uit.” Of nog: “Gesprek tussen Eddy en Ronny. Eddy zei: ‘Ik ga mijn kudde inspecteren’ en Ronny verstond: ‘Ik ga mijn keu inspecteren’ en vroeg: ‘Moet dat hier gebeuren?’ Positiever was alvast: “Ronny in vorm? Hij spurt al mee.” Maar de eindconclusie is toch: “Roddy en John al goed mee. Dit heeft ook zijn nut, want nu moet vader ook vroeg uit bed… en dat lukt nog ook. Proficiat, jongens!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.