Het is vandaag al een halve eeuw geleden dat “The afterglow of your love”, de laatste single van The Small Faces, werd uitgebracht. Dat gebeurde een week nadat Steve Marriott en Ronnie Lane het einde van de groep reeds hadden aangekondigd in New Musical Express.

“Afterglow Of Your Love” is afkomstig van het in mei 1968 uitgegeven conceptalbum “Ogdens’ Nut Gone Flake”. Het werd op 7 maart 1969 door Immediate Records als single uitgegeven, kort nadat zanger Steve Marriott de band verliet en de rest doorging onder de naam The Faces. Op de b-kant stond “Wham Bam Thank You Mam”. Marriott en Ronnie Lane schreven beide liedjes en verzorgden tevens de muzikale productie. “Afterglow” was de laatste Britse single van de Small Faces; in de Verenigde Staten werd het liedje “Mad John” nog uitgegeven. De indertijd al opgeheven band werkte niet mee aan enige promotie voor de single “Afterglow”, maar bereikte er wel de negentiende plaats in de Nederlandse Top 40 en de 36ste plaats in de de Britse hitlijst mee. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.