De Mexicaanse (oud?)wielrenner Raúl Alcalá Galleros uit Monterrey (foto’s Guido De Munter) viert vandaag zijn 55ste verjaardag.

Hij werd prof in 1985 bij een kleine Mexicaanse ploeg, maar zijn eerste opvallende notering was de tweede plaats in het Kampioenschap van Zürich van 1986, toen hij naar het Amerikaanse 7-Eleven was overgestapt. Hij was drie keer winnaar van de Ronde van Mexico. Hij won ook de Clásica San Sebastián in 1992, maar zijn grootste successen behaalde hij in de Ronde van Frankrijk. Hij won in totaal twee etappes. In 1989 de derde van Luxemburg-stad naar Francorchamps en een jaar later de zevende van Vittel naar Épinal. Hij droeg ook een tijdje de bolletjestrui. Zowel in 1989 als 1990 werd hij achtste, zijn beste klassering. Hij boekte deze successen in de PDM-ploeg. In 1994 stopte hij met wielrennen, maar bleef actief als mountainbiker.
Dat kwam hem van pas want in april 2001 kwam hij in het nieuws nadat hij was bestolen van zijn Tourmedailles en 20 miljoen peso aan juwelen. In oktober 2008 maakte de dan 44-jarige Raúl Alcalá dan ook zijn rentree. Hij eindigde als 52ste in de eerste etappe van de Ronde van Chihuahua, maar twee jaar later werd Alcalá in augustus 2010, op 46-jarige leeftijd, nationaal kampioen tijdrijden van Mexico. [Wikipedia]

My beautiful picture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.