Oud-wielrenner Ludo Loos (foto’s de Wielersite) uit Essen overleed eergisteren op 64-jarige leeftijd na een langdurige ziekte in AZ Klina in Brasschaat.

Loos was professional van 1976 tot 1985. Hij debuteerde bij Ebo en ging in 1978 over naar de C&A-ploeg van kopman Eddy Merckx. Daarmee reed hij voor de eerste maal de Ronde van Frankrijk. In 1979 deed hij dat nog eens over voor Splendor, maar alleen in 1980 voor Marc Zeepcentrale reed hij de Tour uit en haalde hij een verdienstelijke achttiende plaats in het eindklassement. Hij won in deze ronde de bergetappe naar het skioord Prapoutel-Les Sept Laux voor Robert Alban en Joachim Agostinho.
Vanaf 1984 was hij in dienst van het Spaanse team Dormilon. In de Ronde van Spanje 1985 reed hij samen met de Spanjaard Jaime Salva tegen een overstekende hond, waarbij hij zwaar ten val kwam en een blessure aan een nekwervel opliep. Loos herstelde, maar zou zijn carrière niet meer voortzetten. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.