Op één maart 2014 schreef ik in mijn reeks over de soap “Thuis” reeds over “het vernieuwde wagenpark van Taxi Leo”. Dat ging dan als volgt…

“Heb je het gisteren ook gezien? Zowel Waldek als Mayra rijden met een taxi met een nummerplaat die begint met 1-FFG. Dat betekent dus dat het hier om recent aangeschafte wagens gaat, laten we zeggen van bij het begin van het seizoen. Dat is vreemd, zeg! Laten we nu nog aannemen dat de wagen waarin Peggy is verongelukt een perte totale was (wat zeker niet zo was, maar kom, we zijn in een milde bui), dan is het nog altijd hoogst eigenaardig dat Peggy en Simonneke in hun huidige, toch niet zo riante, financiële situatie twéé spiksplinternieuwe wagens hebben aangeschaft. Economische crisis? Daar is alvast niet veel van te merken in Thuis, waarin ook Frank en Bram zo maar van het ene werk naar het andere kunnen overstappen. Zelfs Eddy heeft werk gevonden bij de post. Al weet ik niet of men daar zo blij is met zijn gefoeter op zijn werkomstandigheden. Daar zal de opvolger van Johnny Thijs zich toch eens moeten over buigen!
P.S. Moeten taxi’s trouwens niet met een TX-nummerplaat rijden?”
Maar wat zag ik nu gisteren? Dat Waldek alwéér met een nieuwe nummerplaat rijdt (1-HB enz.). En dat dus nog vóór de nieuwe kapitaalsinbreng van Femke! Amai, ’t kan daar niet op!
En nu gewoon ernstig: houden de makers van “Thuis” ons voor imbecielen dat ze hun personages naar willekeur met nieuwe wagens laten rijden, zonder ook maar een snars te geven om kijkers die zulke dingen in de gaten houden?

In Hollywood kijkt men daar alleszins heel anders tegenaan. The license plate 2GAT123 from L.A.Story also appears in Beverly Hills Cop II (1987), Go (1999), Pay It Forward (2000), Traffic (2000), Crazy/Beautiful (2001), Mulholland Drive (2001), S.W.A.T. (2003), and Two and a Half Men (2003). It is the California standard fictional license plate, analogous to a “555” telephone number.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.