Net als zijn collega bij The Who, wordt Mike d’Abo, de leadzanger van Manfred Mann (rechts op de foto van Ron Kroon, ter beschikking gesteld via Wikipedia), vandaag 75 jaar. Hij speelde ook een belangrijke rol in de carrière van Rod Stewart.

Michael David d’Abo werd geboren in Betchworth (Surrey) en hij begon zijn carrière al tijdens zijn schooltijd. Hij ontwikkelde zich tot een opvallende zanger en keyboarder en in 1966 was er voor Manfred Mann slechts één iemand, die in diens band in de voetsporen kon treden van Paul Jones. Tot dit moment had d’Abo reeds kleinere successen met een andere band gehad en had hij voor Chris Farlowe de hit “Handbags and Gladrags” geschreven. Het nummer werd later onder andere door Rod Stewart gecoverd, net als dat andere nummer van d’Abo, “Little Miss Understood”.
Zijn daaropvolgende tijd bij Manfred Mann was waarschijnlijk het succesvolste experiment van een band om hun leadzanger op het hoogtepunt van zijn populariteit te vervangen. Met Mike d’Abo als zanger lukten enkele grote successen voor Manfred Mann, waaronder “Ragamuffin Man”, “Ha Ha Said the Clown” en de nummer 1-hit “The Mighty Quinn”.
Nadat de band in 1969 was ontbonden, zong d’Abo de rol van Herodes op de originele opname van “Jesus Christ Superstar”. Bovendien was hij co-auteur van de song “Build Me Up, Buttercup” van The Foundations. Daarna kwam hij overwegend voor de dag als songwriter en nam hij in onregelmatige tussenperioden eigen albums op. Bovendien produceerde hij enkele soundtracks voor films.
Aan het begin van 2000 werd de band The Manfreds opgericht, die uit leden bestond, die allen eenmaal voor of met Manfred Mann hadden gespeeld. Daarnaast speelde hij af en toe live-optredens met zijn eigen band The Mighty Quintet.
Mike d’Abo is de vader van de actrice Olivia d’Abo en de neef van de actrice Maryam d’Abo. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.