Het is vandaag al tien jaar geleden dat Wendy Richard (met haar echte naam: Wendy Emerton) is gestorven aan borstkanker.

We kennen haar allemaal als Miss Brahms uit “Are you being served?” (1970-1993, als ik de spin-off “Grace & Favour” meetel), maar daarvóór was zij al te zien geweest in een paar “Carry on”-films en in de reeks “Stranger on the shore” (1961), waarvan het thema, gespeeld door Acker Bilk, een nummer één werd. Zijzelf scoorde een jaar later zowaar zelf een nummer één hit met de novelty-plaat “Come outside” van Mike Sarne, waarin ze haar cockney-accent ten volle kon uitspelen. Ondertussen speelde ze nog altijd een paar kleinere rollen in Britse films, zelfs in “Help” van The Beatles, maar haar rol daarin was zo klein dat hij uiteindelijk werd weggeknipt.
Toen op 19 februari 1985 de nog altijd lopende soap “EastEnders” van start ging, was zij er meteen bij als Pauline Fowler. 22 jaar zou ze dit volhouden, tot ze zich uit de serie liet schrijven omdat ze niet akkoord ging met een storyline die de scenaristen voor haar personage hadden bedacht (met name een huwelijk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.