Sommigen onder jullie hebben er al van gehoord: precies een jaar na de biografie van Vina Bovy, stelt Eric Bauwens met veel trots ook het levensverhaal van die andere Gentse diva voor: Hélène Maréchal. Hij schreef zelf onderstaande tekst, waarin hij zijn boek voorstelt.

Ik geef dit rijk geïllustreerde boek uit in eigen beheer en werd daarvoor begeleid door SKRIBIS. Freek Neirycnk was zo goed een woord vooraf te schrijven en Luk De Bruyker voegde er een nabeschouwing aan toe.

De boekvoorstelling heeft plaats in de Minard op 27 mei om 19.30 uur. Tina De Gendt presenteert. Lily Castel, die ooit nog met Hélène Maréchal in de Minard op scène stond, haalt herinneringen op en zingt. Ook Carine Stevens, Hein Vanhuyse en Ann Lemaitre treden op. Will Ferdy, Freek Neirynck en Luk De Bruyker geven toelichting. De leerlingen van de koperklas van de Stedelijke Academie de Kunstbrug en de kinderfanfare Goeste Majeur geven de avond een extra cachet. Meer info vindt u op http://minard.be/voorstelling/hulde-aan-helene-marechal/

De opbrengst van de avond gaat integraal naar de Alzheimerliga-familiegroep regio Gent. De Alzheimer Liga Vlaanderen heeft als doel personen met alle vormen van dementie, hun mantelzorgers en familieleden in Vlaanderen te ondersteunen in het waardig omgaan met dementie om samen het leven met die aandoening draagbaar te maken. De Alzheimer Liga Regio Gent organiseert daarvoor op regelmatige basis lotgenotencontacten.

Een ticket voor de voorstelling kost 12 euro. Die kunt u vanaf vandaag kopen op de website van de Minard. Volg daarvoor volgende link: https://app.ticketmatic.be/a/minard/production/11091?l=nl

Na de voorstelling bied ik u een hapje en een drankje aan en kunt u het boek “Lène. Hélène Maréchal: tussen toneel en liefdadigheid” kopen aan de gelegenheidsprijs van 15 euro (20 euro in de boekhandel).

Eric Bauwens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.