De gewezen beroepsrenner Yvo Molenaers uit Limburg viert vandaag zijn 85ste verjaardag.

16 ivo molenaersYvo Molenaers debuteerde in 1949 met 1 overwinning, gevolgd in 1950 met 5 overwinningen. In 1951 worden dat al 12 overwinningen. Het volgende jaar wordt hij amateur en behaalt hij 14 overwinningen. In 1953 werd hij onafhankelijke en valt hij terug op één overwinning (Haillot). Zijn resultaten als beroepsrenner waren daarna vrij pover, maar hij herstelde zich in 1958 met drie overwinningen. In 1959 werden er dat al zeven, waaronder de Omloop der Vlaamse Gewesten. In 1960 begon zijn voorjaar erg sterk met een etappezege in Parijs-Nice en een derde plaats in Milaan-San Remo na de Fransen René Privat en Jean Graczyk. In 1962 werd hij zelfs tweede, na Miel Daems en voor Louis Proost, een volledig Belgisch podium dus.
17 ivo molenaersHet was Molenaers’ laatste jaar in Italiaanse loondienst (Carpano), sedert hij in 1958 een plaats had gekregen in de ploeg Ghigi. Zijn laatste jaren zou hij bij Wiel’s-Groene Leeuw en Romeo-Smiths fietsen. Hij won in die hoedanigheid nog de Ronde van Luxemburg 1963 en de Omloop van Mandel-Leie-Schelde in 1966, het jaar dat hij besliste er de riem af te leggen. Hij baatte daarna een hotel uit, waar vaak Italiaanse rennersploegen te gast waren die aan de Vlaamse voorjaarsklassiekers deelnamen. Op die manier werd zijn dochter verliefd op Valerio Piva, waardoor Yvo opnieuw een renner in de familie kreeg. In zijn beginjaren had hij ook al zijn jongere broer Roger aan zijn zijde gehad. Deze was met vier overwinningen bij de onafhankelijken en de profs duidelijk minder begaafd dan zijn oudere broer en gaf er dan ook al vroeger de brui aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.