De Britse actrice Patricia Routledge viert vandaag haar negentigste verjaardag. Bij ons is ze vooral (zo niet uitsluitend) bekend als Alison Bucket, pardon “Bouquet”, uit “Keeping up appearances” (“Schone Schijn”).

Ook speelde ze een vrouwelijke detective op het Engelse platteland in “Hetty Wainthropp Investigates”. Ze brak in 1961 door als Sylvia Snape in de soap “Coronation Street”.
Ze was echter ook te zien in films als “To Sir, with Love” en “Don’t Raise the Bridge, Lower the River”. Verder speelde ze gastrollen in onder meer “Steptoe and Son”, “Tales of the Unexpected’, “Alas Smith & Jones” en stond zij in vele theaterproducties, onder andere op Broadway. In 1968 won zij een Tony Award voor beste actrice in een musical (“Darling of the Day”).
In 1975 bracht RCA een plaat uit waarop ze liederen uit musicals van o.a. Richard Rodgers, Cole Porter en Noël Coward zong. Deze plaat, “Presenting Patricia Routledge Singing the Classics” werd in 1996 op cd uitgebracht door Camden Records. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.