De Baskische wielrenner Unai Yus viert vandaag zijn 45ste verjaardag. Op dit ogenblik heeft hij zich gevestigd op Tenerife, waar hij de Canary Bikes leidt en op die manier ook vaak uitstappen maakt samen met mijn zoon John (zie bovenstaande foto).

Unai Emilio Yus Querejeta debuteerde bij Portugese ploegen. Hij won toen o.a. een etappe in de Ronde van Portugal. Het duurde echter tot hij in 2004 werd opgevist door Jean-René Bernaudeau bij Brioches La Boulangère vooraleer hij een internationaal programma kon rijden. Een jaar later werd hij echter ook Spaans kampioen cyclocross, zodat hij vanaf 2006 toch voor deze tak van het wielrennen koos. In 2015 week hij dan uit naar Tenerife, waar hij al meteen kampioen van de Canarische Eilanden voor elite zonder contract werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.