Het is vandaag 35 jaar geleden dat de Argentijnse schrijver Julio Cortazar is overleden.

Ik heb nog nooit iets van hem gelezen, dus ik zou dit feit onvermeld laten, ware het niet dat Cortazar zowaar in België, meer bepaald in Elsene, is geboren. En zoals je onderhand wel al weet, woedde hier op dat ogenblik volop de Eerste Wereldoorlog. De vader van Cortazar was een Argentijns diplomaat met Brussel als standplaats en dat was de reden dat Julio hier werd geboren. Maar van zodra ze de kans zagen, ontvluchtte de familie uiteraard de oorlogsomstandigheden om zich in het neutrale Zwitserland te vestigen. In 1919 keerde de familie Cortazar terug naar Buenos Aires en kon de kleine Julio zich beginnen voorbereiden op z’n literaire carrière…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.