De Zweedse ex-wielrenner Knut Karlsson wordt vandaag 85 jaar. Ik was (en ben nog altijd eigenlijk) steeds op zoek naar “exoten” en daarom is het des te merkwaardiger dat ik hem nooit heb gekend. Maar als ik dan op de Wielersite ga kijken, stel ik vast dat hij in 1960 als lid van de qua outfit prachtige Carpano-ploeg geen enkel resultaat heeft neergezet. Zijn enige successen dateren uit 1958 en 1959 toen hij tweemaal kampioen van Zweden ploegentijdrit werd (samen met Gunnar Lindgren en Rune Nilsson, mij eveneens onbekend). In 1959 werd hij ook nog derde in de Ronde van Tunesië. Hij is de broer van Goran Karlsson (mij ook al onbekend).

Een gedachte over “Knut Karlsson wordt 85…

  1. Göran Karlsson (°21/09/1937 in Malmö) werd in 1960 prof bij Carpano. In 1961 stapte hij over naar Rochet-Margnat-Dunlop. Hij werd in 1962 opnieuw amateur. Zijn beste resultaat was een 27ste plaats in de 2de rit van de Tour de France van 1960.
    Knut Karlsson (°11/02/1934 in Göteborg en + 04/05/2003) werd als individueel prof in de loop van 1958 en bleef dat in 1959 waarna hij een jaar voor Carpano reed zonder echte resultaten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.