Zestig jaar geleden mochten Cliff Richard en zijn begeleidingsgroep The Shadows (die toen nog The Drifters heetten) een eerste elpee opnemen in de EMI-studio’s in Londen. Het werd een live-elpee die in twee dagen (9 en 10 februari 1959) werd opgenomen. Ach, ik weet het, ’t is niets wereldschokkends, maar ik ben gewoon gefrustreerd omdat ik op 29 augustus jl. vergeten vermelden ben dat toen de single “Move it” van Cliff en the Drifters uitkwam en dat was wél een historische gebeurtenis!

4 gedachtes over “Zestig jaar geleden nam Cliff Richard zijn eerste elpee op

 1. Beste Ronny,

  Voor mij is de LP Cliff Richard First & Live uit 1959 nog steeds een van de beste Rock & Roll LP’s die in mijn collectie zit. Vooral hoor je zijn begeleidingsgroep The Drifters die dat jaar een andere naam zouden krijgen The Shadows omdat er in de USA al een groep van die naam bestond. De naam van de Shadows werd bedacht door hun leider bassist JET HARRIS. Vooral die instrumentals “Jet Black”‘ en “Driftin”” en het vocale “Be-Bop-A-Lula” blijven prachtig. Diezelfde Jet Harris komt met de Engelse groep The Rapiers op 18 april 2008 optreden voor de 2e keer in het “Jacobi Theater” Utrecht voor een concert en dan laat hij af en toe nog steeds “Jet Black” horen. Hij is nu 70 jaar maar dat zijn Cliff Richard & The Shadows bijna ook. Muziek is dus echt niet aan leeftijd gebonden zo lang je leeft en je hebt nog power in je lijf kun je muziek blijven maken. We hebben ook kaartjes besteld voor het concert van Cliff Richard & The Shadows in het Ähoy Rotterdam en verheugen ons daar zeer op. Blij dat Ronny De Schepper deze legendarische 1e LP van Cliff Richard & The Drifters ook weet te waarderen. Vaak blijft men op de radio maar het afgezaagde overbekende werk van Cliff Richard draaien maar waarom nou niet de mooie live versie van “Apron Strings”, “Donna”, “Too Much”(prachtige Elvis cover) tot Buddy Holly’s “That’ll be the day” toe, allemaal van deze unieke LP. Een trieste bijkomstigheid is dat op 14 maart j.l. een van de grootste promoters van Cliff Richard & The Shadows, namelijk Harry de Louw, op 64-jarige leeftijd is overleden. Hij was actief op Cliff Richard & The Shadows-gebied vanaf 1961. Meer Cliff Richard informatie staat ook op onze website http://www.bertbossink.nl: nu al 78 pagina’s en meer dan 16.000 bezoekers sinds 23 dec. 2007.

  Bert Bossink

  Geliked door 1 persoon

 2. halo deze lp heb ik in bezit kan iemand vertellen of ze nog waarde hebben alvast bedankt
  groeten jurgen a rottweiler_73@telenet.be

  The jokers go discotheque
  New sound
  Play tabou
  Play all time hits
  Go latin
  Spider 8
  Christmas album
  Guitarras en stereo

  The esquires

  The best of budy holly

  Elvis presley rarities
  The cousins live
  Brum beat
  The shake spears
  The pebbles
  Teen beat
  All my own work- jerry lordan
  Join the cousins
  Invasion by the knights ( lp is ondertekend door de bendeleden zelf.

  Like

  1. Ik heb de elpee enkel in CD-vorm en als titel staat erop “Cliff Richard & The Drifters live in studio”. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre de hoesfoto een reproductie is van de originele elpee-hoes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.