Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat in Harrisburg (Pennsylvania) de pianist, componist en acteur Robert William “Bobby” Troup Jr. is overleden. Hij staat het best bekend als de schrijver van het nummer Route 66, maar hij schreef voor (de hoezen van) Julie London ook Cry me a river (foto).

Zijn eerste muzikale succes boekte Troup met het nummer Daddy, een regionale hit in 1941. Sammy Kaye and His Orchestra nam het nummer op en Glenn Miller voerde het live uit op de radio. Hetzelfde jaar schreef Troup het nummer Snootie Little Cutie, opgenomen door Frank Sinatra en Connie Haines. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Troup als kapitein in het marinierskorps van de Verenigde Staten.
In 1946 schreef Troup het nummer Route 66. Het werd een grote hit voor Nat King Cole. Chuck Berry nam zijn versie in 1961 op, deze diende in 1964 als inspiratie voor The Rolling Stones om hun versie op te nemen.
In 1955 schreef Troup het nummer Cry Me a River, dat Julie London opnam. Vijf jaar later trouwden zij met elkaar. De jaren zestig en zeventig waren geen commercieel succes, wel nam hij een aantal nummers voor Liberty Records en Capitol Records op.
In de mid-jaren vijftig was Troup al paneelbediende geweest in de spelshow Musical Chairs. Ook speelde Troup in de film The Gene Krupa Story de rol van Tommy Dorsey. Zo stapte hij in de jaren zestig over op televisiewerk. Hij had een succesvolle cameo in de film M*A*S*H en dankzij Jack Webb speelde Troup mee in een aflevering van Murder Investigation. Later, ook dankzij Jack Webb, kreeg hij de rol van Dr.Joe Early in de televisieserie Emergency!
Bobby Troup overleed in 1999 in het UCLA Medisch Centrum aan een hartinfarct. Hij werd begraven in de Forest Lawn Memorial Park in Hollywood Hills. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.