Morgen kan je om 19 uur terecht in de Decascoop (de deuren gaan open om half zeven) voor een vertoning van “Lucia di Lammermoor” van Gaetano Donizetti, vanuit de Metropolitan Opera van New York. “Live” staat er in het 09-magazine te lezen, maar dat kan uiteraard niet, want op dat moment zal het in New York één uur in de namiddag zijn. Maar misschien bedoelt men dat er “live” gezongen wordt, want voor een blaadje dat vooral in popmuziek is geïnteresseerd is dat misschien geen evidentie.

De Metropolitan staat bekend voor zijn traditionele regies (deze keer van Mary Zimmerman), maar dat is voor de meeste operaliefhebbers eerder een pluspunt dan een nadeel. Het orkest wordt geleid door Fabio Armiliato, een man die het nu internationaal aan het maken is, maar die vroeger hier nog vaak te gast is geweest in de Gentse opera. Een ander kenmerk van “de Met” is dat er met een sterrencast wordt gewerkt en ook hier is dat weer het geval. Het gaat namelijk om het koppel Rolando Villazon/Anna Netrebko. Ik meen me trouwens te herinneren dat dit het eerste optreden is van Netrebko sedert ze moeder is geworden (*). Zoals gewoonlijk wordt er ook met een cast van understudies gewerkt (in dit geval Diana Damarau en Piotr Beczala), maar aangezien het dus wellicht een verfilmd optreden betreft, zal men wel voor het succesduo geopteerd hebben in plaats van voor de understudies. Ik heb weliswaar gehoord dat Rolando Villazon op dit moment ziek zou zijn, maar ik neem aan dat de opname nog van vóór zijn ziekte dateert.

Ronny De Schepper

(*) Ik denk dat deze tekst nog dateert uit de tijd dat ik dacht dat Villazon met Netrebko ook in het gewone leven een koppel vormde. Dat was echter niet waar, ze traden gewoon heel vaak samen op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.