Het is vandaag al tien jaar geleden dat de Franse mountainbiker Christophe Dupouey (foto L.Dollo via Wikipedia) een einde maakte aan zijn leven.

Dupoueys loopbaan ving aan bij het wereldkampioenschap veldrijden voor militairen van 1989, waar hij tweede werd. In 1995 nam hij voor de eerste maal deel aan het wereldkampioenschap mountainbike. In 1996 en 1998 werd hij Europees kampioen in deze discipline. Op de Olympische Zomerspelen 1996 in Atlanta was mountainbike voor het eerst een olympische discipline. Dupouey eindigde als vierde in deze race. In 1998 werd hij wereldkampioen mountainbike. Dupouey werd in 2006 veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf vanwege een dopingaffaire (de zogenaamde “pot belge”). Hij had een fietsenverhuurbedrijf in Frankrijk, maar was depressief en pleegde begin februari 2009 op veertigjarige leeftijd zelfmoord. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.