Zita Börcsök is een graag geziene gaste in de Rode Pomp. Nadat ze reeds instond voor het Hongaarse festival, was ze de bezielster van een Brahms-avond, die vooral in het teken stond van zijn liederen en zijn werk voor piano vierhandig.

Voor de liederen staat Zita als lyrische sopraan die haar opleiding genoot aan de Franz Liszt-academie te Budapest, waar ze o.a. les volgde bij György Kurtàg, zelf in, naast de alt Lary Turner, de tenor Tim Neill-Johnson en de bas Bart Vandeweghe. Ze worden begeleid door de pianisten Laurence Mekhitarian en Colette Orloff, die samen dan ook vierhandig aan de slag gaan.

Referentie
DSRG, Liszt-recital in de Rode Pomp, Het Laatste Nieuws 3 februari 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.