Reinardt Janse van Rensburg (Virginia, 3 februari 1989) is een Zuid-Afrikaans wielrenner die anno 2017 reed voor Team Dimension Data (foto’s Erik Westerlinck). Ondanks dezelfde merkwaardige achternaam is hij geen familie van zijn ploegmaat en landgenoot Jacques Janse van Rensburg.

In 2007 werd Reinardt tweede op het nationaal kampioenschap tijdrijden voor junioren. In 2009 won hij zijn eerste wedstrijd, de Berg en Dale Classic, een criterium. Hij werd Afrikaans kampioen in de ploegentijdrit, samen met Jay Robert Thomson, Ian McLeod en Christoff Van Heerden. In de individuele tijdrit werd hij tweede, in de wegwedstrijd negende.
In 2010 werd hij Afrikaans kampioen tijdrijden bij de beloften en werd onder andere zesde in de Ronde van Marokko en won de Knysna Tour, een wedstrijd over 100 kilometer, de Lost City Classic (criterium) en een etappe in de Ronde van Rwanda.
In 2011 won hij de 2e etappe in de Ronde van Marokko en eveneens in de Herald Sun Tour. In 2012 werd hij Zuid-Afrikaans kampioen tijdrijden bij de elite en won hij de 1e, 5e, 6e en 8e etappe van de Ronde van Marokko. Dit leverde hem ook het eind- en puntenklassement op. Het winnen van de 4e etappe van de Ronde van Bretagne volstond om ook hier het eindklassement op zijn naam te schrijven. En in de Ronde van Overijssel volstond een overwinning in de proloog om het eindklassement mee naar huis te nemen. Verder won hij Le Circuit de Wallonie, het puntenklassement van La Fleche du Sud en van Le Tour de Gironde. Hij won ook de Ronde van Zeeland Seaports en de proloog en 10e etappe in de Ronde van Portugal, wat hem alweer de overwinning in het puntenklassement opleverde.
In 2013 won hij de Memorial Frank Vandenbroucke en in 2016 het eindklassement van de Ronde van Langkawi. In 2017 tenslotte werd hij Zuid-Afrikaans kampioen op de weg bij de elite. (Wikipedia)

Reinardt Janse Van Rensburg
27 Van Rensburg Janse
Janse Van Rensburg Reinardt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.