Het is vandaag al tien jaar geleden dat Louis Proost is overleden. Hij zal wellicht vooral herinnerd worden als wereldkampioen bij de liefhebbers (foto’s de Wielersite) in 1957 in Waregem vóór de Italiaan Arnaldo Pambianco en de Nederlander Schalk Verhoef.

Van 1958 tot 1967 was hij beroepsrenner, eerst bij Carpano, daarna in de ploeg van Rik Van Looy. Hij won in 1960 en 1961 etappes in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië. In 1962 werd hij derde in Milaan-Sanremo en in 1964 vijfde in Parijs-Roubaix. Na zijn wielerloopbaan opende hij het café “Waregem”. Wààr dat café zich echter bevond (bevindt?) dat zegt Wikipedia niet.

Een gedachte over “Louis Proost (1935-2009)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.