Danseres Carmen Redondo Mirantes werd op 30-01-1929 geboren in het Spaanse Gijón (foto Roberto Sueiras via Wikipedia).

Zij is de echtgenote van Toni Fakkel sr en moeder van de muzikanten Patrick en Toni Fakkel jr. Ze kwam tijdens de Spaanse Burgeroorlog naar België, waar ze in een Gents pleeggezin werd onder gebracht. Ze had een opleiding klassiek ballet gevolgd bij de balletschool van de Russische danser Sacha Sarkof (Bolshoi Ballet) en trad op in de Welfare shows van de Geallieerden in België, Frankrijk en Duitsland en de Ensa, de show voor het Canadese leger met o.a. Caterina Valente en Bing Crosby… Een aantal maal zat ze in dezelfde showprogramma’s als haar toekomstige man Tony sr. en van het een kwam het ander. Ze is blijven danslessen volgen bij de weduwe van Sarkof, de Franse ballerina Maritza en in 1975 nam ze de balletschool over. Ze werkte op latere leeftijd als verkoopster in het Spekkeweinkelke van Madaameke Temmerman op de Kraanlei.

Freek Neirynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.