Het is vandaag al 25 jaar geleden dat de Zwitserse ex-wielrenner Stefan Maurer (foto’s de Wielersite) op tragische wijze om het leven kwam. Ook zijn wielercarrière was acht jaar daarvóór al op tragische wijze beëindigd…

Stefan Maurer was begonnen als baanwielrenner (halve fond), maar schakelde al vlug over naar de weg. Als amateur won hij ritten in etappewedstrijden in eigen land, maar ook bij ons en in Tunesië. Vooral in 1984 was hij zeer succesvol. Hij won de Ronde van Oostenrijk, eindigde tweede in het kampioenschap van zijn land (achter Jörg Müller), derde in de amateureditie van het kampioenschap van Zürich (achter Leo Schönenberger en Jan Koba) en werd bijgevolg afgevaardigd naar de Olympische Spelen in Los Angeles, waar hij twaalfde eindigde in de wegrit. Op het einde van dat jaar werd hem dan ook een profcontract aangeboden bij de Zwitserse Cilo-ploeg.
Hij zou echter nooit een wedstrijd uitrijden als prof, want eind februari kwam hij zéér zwaar ten val in de Ronde van Sicilië. Zijn loopbaan was al meteen voorbij, want hij werd verlamd voor altijd aan de benen en zou verder moeten leven in een rolstoel.
Zijn jonge ploegmaat Laurent Vial was door dit voorval zo zwaar onder de indruk dat hij prompt besloot om ook zijn wielercarriëre te beëindigen.
Negen jaar later, in Thailand verdronk de ongelukkige Maurer tijdens een cursus duiken. (De Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.