Jean-René Bernaudeau (Saint-Maurice-le-Girard, 8 juli 1956) is een voormalig Frans wielrenner. Hij was prof van 1978 tot en met 1988 en reed in zijn carrière uitsluitend voor Franse ploegen.

In 1978 eindigde Bernaudeau als derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje en een jaar later sleepte hij eveneens een derde plaats in de wacht op het wereldkampioenschap op de weg in Valkenburg. In 1980 won hij een etappe in de Ronde van Italië.

Hij eindigde ook enkele malen in de top tien van het eindklassement van de Ronde van Frankrijk, al won hij geen enkele etappe in die wedstrijd. Wel was hij in 1979 winnaar van het jongerenklassement. Hij was een tijdlang de gedoodverfde opvolger van Bernard Hinault (die hem bij zijn debuut onder zijn hoede nam), maar zou de belofte eigenlijk nooit echt waarmaken.

Na zijn actieve loopbaan werd Bernaudeau ploegleider. Sinds 2000 is hij manager van het Franse wielerteam dat eerst werd opgericht als Bonjour en tegenwoordig na diverse naamswijzigingen de naam Direct Énergie draagt. Ook zijn zoon Giovanni maakte deel uit van die ploeg. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.