De Californische zangeres en actrice Susanna Hoffs (foto YouTube) viert vandaag haar zestigste verjaardag. Zij is vooral bekend als zangeres van de vrouwelijke popgroep The Bangles.

Eigenlijk had de band geen vaste vocaliste, maar Hoffs werd door het grote publiek als zodanig beschouwd na de wereldwijde hit “Walk Like an Egyptian”. Een probleem dat hierbij meespeelde, was dat zij door haar geringe lengte (1,57 m) altijd op de voorgrond stond op publiciteitsfoto’s. De spanningen hierover liepen zo hoog op, dat de band in 1989 werd opgeheven.
Na het einde van de Bangles bracht ze in 1991 een soloalbum uit: “When You’re a Boy”, met daarop de hit “My Side of the Bed”. Hierna bracht ze in 1996 nog het album “Susanna Hoffs” uit. In 2000 kwamen The Bangles weer bij elkaar en besloten het nummer “Get the Girl” op te nemen voor de film “Austin Powers: The Spy Who Shagged Me”.
Hoffs is trouwens getrouwd met Jay Roach, regisseur van de Austin Powers-films. Zelf speelde ze als Gillian Shagwell ook in het gelegenheidsbandje Ming Tea, dat bij deze films hoorde. Ook acteerde ze in de film “The Allnighter”, die werd geregisseerd door haar moeder.
In 2006 bracht ze een coveralbum uit met Matthew Sweet. Op 29 juli 2012 volgde een nieuw album met de titel “Someday”. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.