Morgen zal het ook 55 jaar geleden zijn dat de start werd gegeven van veertien dagen optreden in de Parijse Olympia voor The Beatles. Van een enorm succes zoals in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kon men niet echt spreken…

Ik heb helaas pas vele jaren later gemerkt dat naast Trini Lopez en Sylvie Vartan ook Pierre Vassiliu (1937-2014) op de affiche stond. Dat is wel heel jammer, want die Vassiliu is jaren later nog te gast geweest op het Feest van De Rode Vaan, of eigenlijk moet ik in zijn geval zeggen: la Fête du Drapeau Rouge, want ik had totaal geen belangstelling voor de man en ik mag met recht en rede veronderstellen dat dit ook bij mijn lezers het geval was. Had ik dat dus toen al geweten dan had ik hem kunnen vragen wat daar nu van aan was, er wordt namelijk verteld dat de optredens van The Beatles in Parijs bijlange na niet zo succesrijk waren als in de rest van de wereld. Van Beatlemania zou er zeker geen sprake geweest zijn… (Wat alleszins een feit is, is dat de namen van Sylvie, Trini Lopez en The Beatles even groot op de affiche stonden, zie afbeelding.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.