Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat de Amerikaanse acteur Robert Stack werd geboren. Mensen van mijn leeftijd zullen hem vooral kennen als Eliot Ness in de televisiereeks The Untouchables in de jaren zestig.

Charles Langford Modini Stack, zoals hij echt heette, werd geboren in Los Angeles als de kleinzoon van Marina Perrini, een operazangeres aan het Scala theater in Milaan. Zijn vader was een beroepsmilitair. Toen de kleine Robert vijf was, werd zijn vader overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Frankrijk.
Robert ging in Parijs naar school en leerde eerder Frans dan zijn moedertaal. Op zijn elfde keerden hij terug naar de Amerika en op zijn dertiende werd hij kampioen motorbootvaren. Hij werd lid van het Amerikaanse schuttersteam en speelde aan de Southern California University polo, maar ook saxofoon en klarinet. Een gebroken pols maakte een einde aan beide carrières.
Hij volgde dan maar toneellessen en maakte zijn toneeldebuut op zijn twintigste. Kort daarna stond hij als de jonge minnaar van Deanne Durbin in First love (1939) van Henry Koster voor de camera. Zijn loopbaan werd onderbroken door de dienstplicht, maar na de Tweede Wereldoorlog zette Robert Stack zijn carrière voort, maar dan wel vooral op televisie. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.